Karin Lundgren-Tallinger


TITEL
Läger 2, 2012 ©Karin Lundgren-Tallinger 2012
MATERIAL Textil, blandteknik
KONTAKT
klt[at]comhem.se  
HEMSIDA karinlundgren-tallinger.se

Det man ser är några tygstycken och föremål i försök med att gestalta tankens och sinnets hoppande från tuva till tuva fortfarande i osäkerhet kring huruvida det bär eller inte.
I detta fall en utsaga med titeln “Läger 4” helt enkelt för att det är det 4:e gången jag bygger en installation och tänker läger.
Tanken och görandet, hur dessa interagerar med varandra, det är svårt att utreda i vilken ordning det sker, bara att det är en icke hierarkisk allians som växer fram.

Tankarna har fritt vandrat mellan minne och nuet, över bilden av Sonia Delauney stående iförd en egenmönstrad klänning framför en likaledes mönstrad bil, rutig, från den fortsatt till “ett moln i byxor” vidare över Malevitj randiga landskap och suprermatism till trasryor och om att igenkänna ett välbekant klädesplagg i en vävd matta, självhushåll, trådslitna lappar, omsydda kläder, vända kragar…

Om att använda en teknik på ett annat material än det brukliga, hur uppstår en betydelses förskjutning, frågan kan en målning ha kjol leder till en undran om vad som får någon att klottra i hörnet på en Rothko målning värd 600 miljoner, om kosmos är en kökkenmödding, om flytande plastberg kommer ersätta isberg, om huruvida den totala mängden av en valuta är bestämd eller föränderlig, finns det någon som vet hur mycket som är i omlopp osv. tills det är dags att finna en punkt av färdigställande på en bestämd plats för detta cykliska tillstånd, i det här fallet en stor svart byggnad.